Lehdessä luki: Vanha nainen kaahasi kaupungilla poliisia pakoon. Sain kolme puhelua. Esikoinen: Heti arvasin et se olit sä! Mulla oli alibi: olin labrassa, mutta sitä ei uskottu. Keskimmäinen soitti: Lehdessä ei ollut tarkkaa ikää, mut sä oot valehdellu poliisille ikäs saadaksesi enemmän myötätuntoa. Jos siinä ois lukenut että nainen 70, kaikki tietäis heti että se oot sinä. Serkku soitti: Oli ollut 0,2grammaa alkoholia litrassa hengitysilmaa, oot sä pessyt hampaas shamppanjalla tai valkkarilla?Et punaviinillä kun siitä jää tummia jälkiä. Uskaltaakohan sinne edes tulla kun sä kaahailet siellä ja kun joutuu kuitenkin kävelemään kylän raitilla?

Näin masentavan perheen takia ajattelin etten kirjoittele enää mitään.Lehtien palkkiot jää tulematta mutta syökööt vaan kaurapuuroa, se on niille oikein. Lähdin kävelemään hautausmaalle jossa outoa kyllä, virkistyn. Löysin tekstin: Tassä lepää onnellinen mies, ja tekstin: Ei minusta vuorta tullut, ja kiven jossa oli kuusi säkeistöä laulusta: Kotkan poikii ilman siipii. Oli kiviä joissa oli vene tai enkeli tai auringonlasku.Tässä iässä miettii että hoitaakohan kukaan minun hautaani sitten joskus. Esikoinen sanoi kerran että kyllä, hän kilpailuttaa haudanhoidon Kymmenen edullisimman tarjouksen tehnyttä saa muovisankon! Ja Petellä on ainainen rahanpuute, se kastelee kukat vitosella. Ja tekokukat, ne vasta kauniita onkin! Ajettele, sun haudalla kukkis auringonkukka keskellä talvea, muistas kaikki miten aurinkoinen sä olit, tai siis luulit olevasi!

Palasin murjottamaan kotipihan keinuun.Saan moitteita siitäkin kun en anna ajaa ruohoa ennenkuin voikukat ovat kukkineet ja valkoapila kuihtunut. Perunaa olen istuttanut keinun viereen koska kukkiihan se perunakin.Koen olevani melkein peruna, mutta kukkiihan se,hyötykasvi vielä!

Nykyään puhutaan että geenit vaikuttavat ihmiseen suuresti. Pitänee uskoa. Tytär oli hyvä virkkaamaan jo alle kouluikäisenä, teki pannulappuja koko suvulle.Anoppi kehaisi että hänen suvustaan tuo taito on peritty, he ovat kaikki olleet hyviä käsitöissä. Kummitätikin otti osan kunniasta itselleen, onhan hän ompelija ammatiltaan. Usein tyttö kuitenkin tuli koulusta kotiin nuttu nurin, hame takaperin ja myssy mihin lie jäänyt. Huokasin ja ajattelin että jotain perimää on äidiltäkin sentään. Minulta unohtuu  usein kauppakassi tai puhelin ties minne ja olen hävittänyt lukuisan määrän nahkahansikkaita ja sateenvarjoja jonnekin ja olen lähtenyt kylille eriparisissa kengissä ym.

Yhden kerran muistan tytön suuttuneen kunnolla. Hän täytti seitsemän vuottaja vieraita oli kutsuttu iso liuta Yhtäkkiä hä huomasi että äiti nousikin taksin kyytiin. Tyttö oli huutanut itku kurkussa vieraille että hän ei ikinä anna anteeksi äidille, miksi sen piti juuri nyt mun syntymäpäivänä lähteä synnyttämään pikkusiskoa, ois mennyt muuna päivänä!