Miten viihdyttää perhettä pitkien talvi- iltojen aikana ? Jos ei ole mitään ajankulua , ne juoksee vain jääkaapilla ja makaa sohvalla.

Tietokilpailu on varma nakki , jokainen haluaa olla tietävin.Kuopus halusi tehdä kysymykset . Olin juuri ollut hänen kanssaan lapinmatkalla jossa, ajatelkaa , näin poron! Rajasin kysymysten aihe - alueeksi Lapin ja Puruvesi -lehden levikkialueen.Ajattelin että Volgan sivujokia ei kukaan tiedä ja kuopus etsisi etukäteen tosi vaikeita kysymyksiä kartalta kun on juuri oppinut lukemaan.

Tässä teillekin vastattavaa:

1.Kaunispää on A Huippu? B Laakso? C Miss Suomi?

2.Mitä on varottava Lapin liikenteessä :A Poliisia? B Leijonaa?C Poroa?

3 Pielpajärven erämaakirkkoon vie A Lentokone? B Kinttupolku? C Finjet ?

4 Puruvesi -lehden levikkialuetta on A Utsjoki - Kevo? B Ivalon kunta? C Kattilamäki?

5 Mitä silloin tehtiin kun ei ollut goreteksia? A Luettiin Tex W illeriä? B Syötiin poronkäristystä? C Käytettiin kumisaappaita?

6 Saamelaiset laulut ovat A Kiekuja? B Kaikuja? C Joikuja?

7Mitä tehdään kun poro yllättää? A Soitetaan poliisi? B Juostaan karkuun?,C Lauletaan :Juokse , porosein ?

8Mitä tehdään kun karhu yllättää? A Kiivetään puuhun? B Lauletaan Maamme - laulu? C Poistutaan tulosuuntaan?

9 Pohjoisen taivaalla näkyy talvisin A Uutisruutu? B Salarakkaat? C Revontulet?

  1. A Lokakuussa ammuttiin täällä karhu. Se oli menossa A Niiralan raja - asemalle? B Savonlinnan lentokentälle? C Puruvedeltä Riitasen suolle?

Viimeinen kysymys kuului : Missä sijaitsee Lettuoja? Kukaan ei tiedä. Onnellinen kuopus huutaa itse: Ivalossa!

Lopuksi kaikki saavat lettuja ja omenahilloa tämän koti -illan päätteeksi.

 

Meidän isäntä osti sisarelleen Eilalle joululahjaksi uuden kännykän . musta . kiiltävä simpukkamalli . Eila on siihen niin ihastunut että pitää sitä melkein aina kädessään , Siitä ”palkaksi” hän halusi viedä uintiretkelle lähikylpylään . En ollut koskaan käynyt turkkilaisessa höyrysaunassa joten sitäkin piti kokeilla . Yllätyksekseni siellä oli miehet ja naiset yhtä aikaa ilman vaatteita , vaan eipä siellä höyryssä juuri mitään nähnyt . Ainakaan minä joka olen niin likinäköinen etten näe ilman laseja puolta metriä kauemmas .Luulin että Eila istui vieressäni ja sanoin hänelle että mitä sä sylissäs pidät , miks otit kännykän saunaan!

-Mitä ?huusi Eila jostain höyryn seasta . Apua! Siirryin vieressäni istuvan miehen luota saunan perälle kun hävetti niin kovasti .

Poistullessa isäntä kertoi että joku mies oli pukuhuoneessa sanonut että olpas saunassa utelias nainen , oli kysynyt että onko hänellä kännykkä mukana .Kas kun ei kapula!

-Ja minulla ei ole tähänkään sotkuun mitään osaa eikä arpaa paitsi Luojan antama likinäkö!