Syntymälahjaksi saadun luonteeni perusteella kuulun ns. nopean toiminnan joukkoihin. Eli teen ennen kuin ajattelen. Mutta eipä ajatellut yksi pappikaan, kun sanoi että juhannuksena on paljon häitä ja jouluna sitten ristiäisiä. Eikä ymmärtänyt ajatella meidän Taunokaan, joka kouluun mennessään ylpeili kuuluisalla kaimallaan, Tauno Palolla. Pesäpallopelissä tuli sitten esiin toinen totuus, kun huudettiin: Tauno palo!

Minä menin mokaamaan itseni kun en muistanut esikoisen ohjeita. Hän on jyrkästi kieltänyt minua edes poikkeamasta paikallisiin pubeihin tai terasseille. Iltalenkillä menin kuitenkin Eilan kanssa paikalliseen pubiin ajatellen että virkistävä neste tekisi hyvää lenkin lomassa. Paikalla ollut esikoinen mulkaisi vihaisesti ja häipyi kavereineen baarin puolelle. Eilakin kääntyi pois jo ovelta kun muisti että hänellä olikin treffit. Taisi olla joku Esko, kuka niitä kaikkia miesten nimiä voi muistaakaan.

Alle viiden minuutin kylkeeni liimautui joku tyyppi oluttuoppeineen, kuinkas muutenkaan. Siis yksin ei tarvitse olla ellei halua. Hanakka on oltava, parhaat menee niin nopeesti, sammalsi mies. Kotona kysyin esikoiselta että mikä siinä nyt niin kauheaa oli kun kävin pubissa. -Se että sä tilasit pillimehua!

Toinen hölmöilyjuttuni liittyy nettiin. Annoin Facebookille pikkusormen ja se vei koko käden. Kun avaan sähköpostin tai ”naamakirjan,” siellä on jo ainakin kolme romanttisessa mielessä lähetettyä viestiä. kiinnostavinta niissä ovat nimimerkit: Rovasti ja Köpösti, Cindy ja Cöndy jne. Koska en ole liittänyt sinne kuvaani, ystävät ovat myös sukupuolineutraaleja. Enin osa on kai naisia jotka haluavat vain höpötellä ja miehet lennellä kukasta kukkaan. Ja jollakin on ehkä samanlainen utelias luonne kuin minulla.

Meidän mummon hoitaja loukkasi jalkansa ja joutui sairaslomalle kun ei voinut kävellä. Hänhän voisi kävellä käsillään, ehdotti pieni kummilapsi. Nyt mummo kirjoittelee ajankulukseen. Aikoinaan sanottiin että ruoka halpenee kun liitytään EU-hun. Mummo kirjoitti Pertti Salolaiselle että onko ruoka nyt halpaa, häh! Pertti lähetti nimikirjoituksella varustetun valokuvansa. Alexander Stubb ei vielä ole ehtinyt vastaamaan samaiseen kirjeeseen eikä Mauri Pekkarinen. Poliitikko tekee mielestäni mokan jos ei laita edes sihteeriään vastaamaan äänestäjänsä kirjeisiin. Mehän heidän palkkansakin maksamme.

Politiikasta puheenollen, onkohan perussuomalaisten herra Hakkarainen mielikuvitus- vai oikea olento? Kumpikin vaihtoehto on vähän huolestuttava. Hän ainakin näyttää kuuluvan kaltaisiini nopean toiminnan joukkoihin: puhuu ennen kuin ajattelee. Meidän molempien olisi hyvä ehkä ajatella ainakin sen jälkeen, ellei ennemmin!