Älkää ikinä koskaan menkö kenenkään kesämökille ilman kutsua! Kutsuksi ei lueta meidän isännän sanontaa ”poiketkaahan mökillä.”

Kun heinäkuun aikana ‘poikkesi’ 86 vierasta, muutimme elokuuksi kaupunkiin jossa ei paljon vieraita käy, koska ei ole rantasaunaa, venettä, marjoja, luontoretkiä, ym.

 

Tulitte juuri kun grillasimme kesäillan hämyssä kahta viimeistä pihviä.

Keräsitte kanttarellit mökkimetsästä. Olimme ‘kasvatelleet’ niitä sunnuntairuokaa varten.

Tulitte kun olin alasti iltauinnilla.

Söitte mustikkamaitona kesän ainoat mustikat.

Lupasitte tulla myös puolukoita poimimaan. (-eiks oo kiva sitten taas olla yhdessä!)

Toitte kahvipaketin itsellenne, me kun juomme teetä.

Lapsenne tallasi ainoan kukkapenkkini ja särki rakkaan Nuuskamuikkus-mukini.

Ette tuoneet lakanoita ja meillä ei ole kuin kaksi täkkiä. Saimme nukkua lattiamatot peittonamme

Jahtasitte kärpäsiä puolen yötä (kamala, ei tässä voi nukkua!) Myrkyttää ette antaneet koska se ei ole luontoystävällistä. Koiranne räkytti koko illan joten ei siinä muutenkaan nukuttu.

Ihmettelitte kivistä mökkitietä (eiks tääl oo ketää traktorimiestä joka vois vähän tasotella? Autohan tossa hajoo.)

Nuorisonne piti päästä rock-konserttiin kaupunkiin ja isäntä vei ja haki heidät meidän autolla kun teillä ei ollut bensaa. Te olitte hyvissä ajoin aloittaneet kaljoittelun.(Jussihan voi kuskata kun se ei ota viinaksia, me sun kans voidaan kerrankin rentoutua)

 

Lapsenne päästi irti rakkaan papukaijamme joka osaa sanoa vain yhden sanan:’Terve!’ Ilmoitimme paikallislehdessä katoamisesta. Joku oli ottanut linnun kiinni yli 30 km päästä. Olikohan matkannut tukkirekan päällä? Olisi vaan syksyllä ollut metsästäjillä nenänvalkaisumietteet kun puun oksalta olisi kuulunut möreä”Terve!”

 

Ymmärtäisittepä ensi kesänä olla poikkeamatta mökillä! Minäkin saisin vihdoin toteuttaa vuosien haaveen: istua saunan kuistilla koko yön ja seurata kuun kulkemista, yön vaalenemista, lintujen heräämistä, vierellä kuumaa teetä, ympärillä villahuopa….

Vielä syyskuussa soititte: -Oli tosi kiva olla siellä, tullaan takuulla uudestaan. Ja kun ette nyt itse ole siellä, voisimmeko me mennä viikonloppuna sinne marjaretkelle? Kai siellä on saunapuita?