On se kumma, että samana päivänä hajoaa kahvinkeitin, pyykkikone ja pakastin. Astrologi-ystäväni Liisan mukaan se johtuu siitä että Merkurius perääntyy ja kuun yläsolmu on kahdeksannessa huoneessa. Isäntä kiihtyi selityksestä, ja sanoi että olkoon vaikka umpisolmu, mutta se on kyllä joku muu kuin viaton taivaankappale joka tähän on syynä.

Keitämme pitkästä aikaa pannukahvit Liisan kanssa ja siirrymme yhdeksänteen huoneeseen, eli pihakuusen alle. Harmittelen, että jos pitää ostaa kolme konetta yhtä aikaa, ei maitotili riitä alkuunkaan.

-Tähdet eivät valehtele, väittää Liisa ja hakee viikkolehden jonka horoskooppia käymme tutkimaan. Vaa’an merkissä lukee että on aika tehdä kahvinjuontilakko, onnenpäivä on jo ollut ja seikkailut lemmenasioissa ovat sattumanvaraisia. Onnenväri muuttuu vihreäksi, talous vakaantuu ja ystävät vähenevät. Siis ei mitään uutta.

Liisa kertoo että kirologia, eli käden viivojen tulkitseminen on upea juttu. Siitä saa paljon tietoa ja hän osaa tulkita. Kädessäni on vahva kaksoisviiva elämän viivan vieressä. Se tarkoittaa että teen kahta työtä koko elämäni ajan. Kohtalon viiva kaartuu kohti Jupiteria, siihen liittyy onni ja pitkä ikä. Marsin kentässä on paljon viivoja, se tarkoittaa sisäisiä ristiriitoja. Rosoinen etusormen kynsi tietää vatsaongelmia (totta). Vastoinkäymisiä työnviivalla ennen eläkeikää -jospa se tarkoittaisi rikkoutuvia kodinkoneita.

 

Kesätytöt hakivat kynän ja paperia ja tekivät omat horoskoopit meille siinä kahvittelun lomassa. Ainakin hihityksen perusteella heillä oli todella hauskaa niitä tehdessään. Tässä muutama tulkinta malliksi.

Neitsyt (Liisa): Entiset konstit miehenmetsästyksessä ovat parempia kuin tahallinen tavoittelu. Ei ole hyvä olla joka tilanteessa silmä kovana, silmien sulkeminen oikealla hetkellä on varteenotettava seikka. Rakkausasioissa viittaus edelliseen lauseeseen. Onnenmies hihkuu ilosta.

Vaaka (minä): Teillä on kerrankin aikaa itsellenne, mutta elämänne ei ole täysipainoista. Nauttikaa rasvaisista ruuista ja leivonnaisista niin usein kuin voitte. Välttäkää kilpaurheilua ja sanasotaa. Onnenväri retliini, lila ja sinipunainen. Onnenmies ajaa Ferguson-merkkisellä traktorilla ja Lada-merkkisellä autolla. Onnennumero 120 (kiloa).

Leijona (mummi): Ei ole syytä menettää kylän luottamusta. Toimikaa entistä tehokkaammin, ottakaa hinnalla millä hyvänsä selvää salaperäisistä asioista. Tieto aina kannattaa. Onnen numero puhelinluettelossa. Teillä on monta onnenhetkeä, jos tulee lämmin kesä, eikä ystävänne tahdistin bragaa.

Vesimies (veli-Heinonen): Jos lähiaikoina olette sateessa, kastutte. Ei ole syytä masentua, naapurikin kastuu. Onnennumero on 60. Naisystävän nimi on Pulmu tai Sirkku, joten hänenkin kannattaa välttää sadetta. Onnenpäivänäkin sataa.

Skorpioni (isäntä): Unohtakaa menneet vaikeudet. Jos sydän on täynnä, sanokaa ääneen vain joka toinen lause, sellaisesta saatte tosi tunnustuksen. Pyykkikoneenne korjaantuu kun otatte roskasiivilästä pois euron rahan. Pakastin ei ole rikki, mutta unohtui viikoksi pois päältä, kun Jeremias tarvitsi pistorasiaa autoradalleen. Viekää possuille pakastimen tavarat ja täyttäkää se tästä lähtien jäätelöllä ja mansikoilla. Kahvinkeitintä ette tarvitse, pannukahvi on parempaa.

 

Tällä viikolla lehmät karkasivat aidasta, possu Ponteva puraisi kissan hännän poikki,

ja Mikso ajoi Fordinsa heinäseipääseen. Kun kukaan ei ole kuulemassa, soitan kyllä astrologille ja kysyn, mistä ihmeen taivaankappaleesta kaikki tämä taas oikein johtuu. Vai olisikohan viisaampaa kääntyä kesätyttöjen puoleen!