Katoin juhlapöytää ja siitä tuli mielestäni tosi kaunis. Kupit, kukat ja lautasliinat olivat samaa sävyä.Sitten juhlittava, taidelukion ylioppilas, keksi että kattauksessa on hyvä olla ns. katseenkerääjä.Hän asetti pöydälle vihreän kymmenen litran kastelukannun ilman sihtiä. Keräsi kyllä katseita.Joku kysyi varovasti että onko se salaatinkastikeastia? Joku ehdotti viinikarahvia ja joku toinen tomusokerinsirotinta, joka olisi ehkä parempi sihdin kanssa. Pippuriastia sai kannatusta ja esikoinen toivoi sen olevan sahdinjakeluastia. Ei tavitsisi ainetta kun joku vaan seisoo seisoo pöydällä ja kaataa. Esitin jyrkän vastalauseen, mutta minut naurettiin ulos Kattaus ei saa olla liian hieno, sanottiin.

Tiedän olevani ikävä ihminen. En osta kaloja ovelta,en päästä sisään taulukauppiaita enkä Jehovan todistajia. En palauta arpoja ellei voitto ole arvan hintaa suurempi. En maksa Annansilmäkortteja vaikka kaihi jo kasvaa molempiin silmiin, Valitan kaikesta. Ostamieni kesäkukkien piti olla isokukkaisia ja kuolemattomia. Menin kertomaan että lupaus ei pitänyt paikkaansa. Kauppias ehdotti kurtturuusuja. Poistuin vihaisena, ei tarvitse sentään ruveta nimittelemään asiakasta.

Toiset juhlat olivat napurissa. Vauva tuotiin kotiin kahden päivän ikäisenä. Kolmevuotias esikoinen, Hertta, kiljui illalla: Se otti mun nuken, mä NÄIN! Juhlan kattauksesta tuli tosi kaunis ilman mitään katseenkerääjää. Hertta ehdotti lapsen nimeksi Piimäkannua. Koirakin livahti ovesta sisään virren aikana ja isäntä työnsi sen jalallaan ovesta ulos. Hertta kiljaisi riemuissaan "Ähä Vahti!" ja naroi vahingoniloisena pitkän aikaa.

Samassa tilaisuudessa vihittiin lasten vanhemmat. Hertta ilmoitti että hön aikoo mennä naimisiin meidän iännän kanssa. Ja sitten hän aikoo suudella sitä, niin ne tekevät. Isäntä on niin otettu asiasta ettei tiedä miten päin olisi. Hänen on tähän esti pitänyt itse kosimiset hoitaa ja yleensä on tullut vain rukkasia. Ja suutelua jos yrittää niin korville lyövät.

Jäin kotimieheksi häämatkan ajaksi hoitamaan kahta papukaijaa. Seurasin tarkkaan niiden elämää ja ajattelin että ihmisen pitäisi elää niinkuin papukaija. Tarvitset kahdet päiväunet, aamukylvyn ja ravinnoksi siemeniä, hedelmiä ja vähän kaalia.Sen jälkeen pari tuntia puolison rapsutustaPåivän kruunaisi koiraan taitolento-ja viserrysesitys. Kuuntelin sitten ikävissäni talon kaikki Lp-levyt, On vaikeaa enää löytää hyviä aikalaisiaan musiikin alalta, vaikka onhan sitä vielä Leonard Cohen ja Willie Nelson. Tänä itikka-aikana piti olla koko ajan karpäslätkä kädessä ja levyllä vielä lauloi Tuomari Nurmio: "Hän on täällä tänään, hän mahtuu joka raosta ja ehtii joka paikkaan, kun käännät hänelle selkäsi, hän seisoo edessäsi"

Erään uskonnon edustajat, vanha ja nuri, vierailivat ovella. Kuulin kuinka vanhempi sanoi ennen ovikellon soittoa: "Nyt harjoitellaan asiakkaan asuntoihin menemistä. Jatkokurssilla sitten neuvotaan miten tutustuttaan paremmin" Sellaiselle kurssille minäkin haluan! En ole koskaan oppinut kunnolla kumpaakaan asiaa!