Loman jälkeen tämä paperin rapistelu on kuin eräänlaista siedätyshoitoa. Katselin joitain entisiä juttujani ja tuli mieleen että minulta taitaa mennä uskottavuus ihan kokonaan. Jatkoa miettiessäni lähdin ostoksille.

Ostin rauhoittavaa päivävoidetta, ettei tarvitse pelkillä pillereillä pärjätä. Oli saatavana myös rauhoittavaa yövoidetta! Etsiskelin levottomaksi tekevää yövoidetta mutta sitä ei ollut. Nuoret oli kai ostaneet kaiken. Päivävoidepurkissa ei sanota mihin sitä laitetaan. Varsinainen käyttöohje on alle 50-vuotiaille. Entä sitä vanhemmat? Kai lusikalla sisäisesti.

Ostin kielontuoksuista hajuvettä pienen pullon. Lainalapsi totesi: -Haisoo hyväle. Lainalapsen sain pariksi päiväksi kun äidin piti päästä tuulettumaan. Minulle riittää tässä iässä vuodevaatteiden tuuletus tuulettuneeseen oloon.

Ostin myös 80 miljoonaa vuotta vanhaa Kalaharin suolaa. Siitä voi sekoittaa hoitavan kylvyn ja sitten ei kuulemma vanha suola enää janota.

Seuraava ostos oli uudet silmälasit. Näin kaksitehoisesti ja syväterävästi kuinka lompakko tyhjeni ennätysvauhtia. Ostin vielä uuden hampaan ja siihen tili hupenikin.

Noin paljon ostelin ja silti olen ihan näännyksissä kaikesta kieltäytymisestä. Ei ihanaa maitosuklaata vaan kitkerää tummaa suklaata, ei herkkumakkaraa Kepun vaalikojulta vaan porkkanaa vihreiltä.. On kulemma olemassa viisas kehoäly, joka nyt ehkä toimi, paitsi että Kristillisten vaalikojulta tuli napattua pussillinen karkkeja.

Viiniäkään en ostanut. Täytin karahvit vedellä josko raamatullinen miraakkeli osuisi meidänkin juhliin. Isäntä on tällä alalla silmänkääntötemppujen taitaja joten toivoa on. Joku edullinen vaihtoehto cabarnet sauvignon-lajikkeestakin kelpaisi. Ruokalehdessä neuvottiin että ylijäämäviinin voi aina pakastaa seuraavia soosseja varten. Minkä ylijäämäviinin?

Viimeisillä kolikoilla ostin enkelin ikkunalle. Siinä se hymyilee minulle joka päivä. Mitä väliä sillä on että se on kipsiä? Uskon sen oikeaksi enkeliksi. Ja uskollahan voi jopa siirtää vuoria, muistan lukeneeni.

Jäi ostamatta uusi talvitakki. Mutta haluankin antaa kyytiä omistamisen turhalle painolastille. Tunnen olevani hiukan masokismiin kallellaan, kun nautin siitä että saan kulkea talvilookissani pipo syvällä silmillä ja naama nutturalla. WilmaSchlizewski sanoi naistenlehdessä että on ihan yks ja sama miltä kukakin näyttää. En voisi olla enempää samaa mieltä! Ja jos minulla olisi yhtä paljon tatuointeja, ehkä uskottavuutenikin lisääntyisi!