Huoltoasemalle pitää mennä tankkaamaan että voi taas jatkaa matkaa. Omaksi huoltoasemakseni olen kokenut saunan tai kesämökin, joskus ehkä kirkon tai vain kauniin maiseman. Useimmiten ehkä kodin lukunurkan.

Kesäiset marjaretket evästuokioineenovat olleet myös voimaannuttava kokemus ja oikeaa laatuaikaa. Pelkkä raikas ilma, puut, kukat ja luonnon kauneus rauhoittivat ja hoitivat mieltä, samoin hyvä matkaseura. Niistä jäi mukavia muistoja.Kerrankin karpaloretkellä naapuri yritti laulaa minut suohon Kalevalan malliin. Eipä vaan onnistunut kun minulla oli vastalaulu "Kalliolle, kukkulalle."

Suurelle osalle ihmisiä on kirkko paras huoltoasema.Kyllä minunkin ADHD-persoonani siellä vähän rauhoittuu. Helin huoltoasema on neulenurkka. Hänellä on uskomaon valkoima lankoja joista hän osaa tehdä mitä vain. Tämä kommentti saattaa sisältää jäämiä kateudesta, itse kun en osaa vaikka kuinka yritän. Heli voi keskittyä tuntikausiksi töihinsä eikä kuul eikä näe mitään muuta. Isännän huoltoasema on hdottomasti nuotiopaikka erä- ja kalaretkillä.Siellä kun tarinoi tulen ympärillä mukava porukka niin ei kaipaa enää mitään muuta.

Eilan huoltoasema on kiinalaiseen lääketieteeseen erikoistunut hoitola. Oi, hän on niin terve ja kaikkeen löytyy lääke. Minunkin flunssani onkin Tuuli.Kylmä-syndrooma. Siis Wei Qin on heikentynyt.On päänsärkyä, kylänväristyksiä ja nenä vuotaa. No, kovasti on kyllä tuullut ja kylmääkin on ollut, mutta en ole osannut epäillä tuon ninistä tautia.

Sitten ihan toiseen asiaan jota olen miettinyt kuunnellessani radion ja TV-n hätätiedoitteita. Sydän syrjällään sitä pysähtyy kuuntelemaan ja sitten sieltä tuleekin jotain tähän tapaan:" Panganperän Syrjävaaran sivukylän viereisessä rotkossa eivät hätäpuhelut toimi. Vikaakorjataan."Tai "Karhuvaara! Ryttylänkylän entisessä kaivostaajamassa liikkuu karhu. Taajaman asukkaita neuvotaan pysymään kotona ja littamaan ovi säppiin.Valtakunnan kanavilla ilmoitetaan kun vaara on ohi." Tai:Sivakanahteen asutuskeskuksen vedessä on huomattu värivirhe. Asiaa tutkitaan. Toistaiseksi hakekaa vesi koulukeskuksen pihaan tudusta säiliöautosta." Tai "Romppalankyläläisiä kehotetaan pitämään koirat sisällä susivaaran takia." Tälläistä tuupataan eetteriin. Ehkä sadan vuoden päästä jossain tuolla toisessa galaksissa joku pienivihreämies kuuntelee sanomaa kauhuissaan ja miettii että mitenkähän ne suomalaiset tuostakin hätätilasta oikein slvisivät? Riittäisi silläö ehkä muutakin ihmeteltävää uutisoinnista. Mitä esimerkiksi ovat ilmatilan loukkaukset? Entä Ruotsin sukellusvenejupakka, jonka suunnitteluun Tmpereen Teekkarit kiistivät jyrkästi osallistuneensa.

Näitä miettiennapostelen suklaalevyä nojatuolissani. Esikoinenpalauttaa arkeen sanoen: Ai suklaata!Ja sitten ilkeät moittia sun lääkäriä kun sen ostoskärryssä oli punaistamaitoa, läskiä ja monta olutmäyräkoiraa! Mieti vaan omaa suklaansyöntiäs! Kyllä se lekurikin tietää että olut on terveellistä, läskisoossi hyvää ja rasvatonta maitoa ei juo meidän mirrikään! Tämän kotihuoltoasemani lausunnot ovat aika edesvastuuttomia, mutta silti tämä on juuri minulle kaikkeinparas, hoitavin ja rakkain paikka.Joten tankki täyeen tätä ja eteenpäin!