Jos kuntaamme perustettaisiin kunnallisen optimistin virka, hakisin sitä heti paikalla.Optimisti kuuntelisi ihmisten huolia, valituksia tai iloja. Vastaanotto olisi kunnantalolla ja asiakkaalla olisi tunti aikaa puhua mitä haluaisi. Minulle olisi annettu ohje, että saan vain nyökytellä ja sanoa että ”onpas ikävä asia” tai ”onpas hyvä asia”. Palkkaakaan en ottaisi paljon, perusturva kaksinkertaisena riittäisi. Asumistukeakaan en hakisi, koska kaiket päivät asuisin kunnantalolla. Meidän mummi sanoi että hän hädintuskin pystyy punastelematta kuuntelemaan kunnan virkamiesten juttuja, sittenpähän kuulisin niitäkin.

Joku voi tulla kertomaan että kun on niin kovat kriisit läpikäynyt, niin on onnellinen ettei kukaan hakkaa. Että ihan oikeasti selvisi hengissä tästäkin päivästä. Nyökkään osaaottavasti.

Kunnanjohtaja tulisi sanomaan että tämä kunta ei kannata kuntaliitoksia, ei haluta alistua toisten valtaan. Sipooseen voisi kyllä liittyä, sen vaakunassa on susi, ja meidän kunta on ihan susirajalla, täällä sudet liikkuu vapaana. Voi olla että pitäisi rakentaa isompi kirkko, kun tulisi niin suuri seurakunta.

Liitoksien kannattajana nyökkään hyväksyvästi.

Sosiaalijohtaja tulisi valittamaan että ei ole muuta kuin työttömiä ja toimeentulotukilaisia ja sosterin sotkuja ja hänellä oli niin hyvä vävykin tiedossa mutta mikä sotku niillekin lie tullut. Taas nyökkään osaaottavasti.

Pankinjohtaja tulee valittamaan asiakkaiden katteettomista tileistä. Kaikki haluaisivat vain rahaa ja jokaikistä kerhoa pitäisi tukea ja mistä hän ottaa niille taaloja kun itsekin pitäisi elää, eikä kohta kerkiä edes palloa pelaamaan vaikka on sponsoroinut urheilua tuhansia euroja. Onpa ikävä asia, sanon..

Kirjastonhoitaja tulee myös purkamaan sydäntään. Hän kertoo että kirjoja ei palauteta, niitä sotketaan ja sivuja liimataan kiinni purukumilla. Sodasta kertovaan teokseen oli Mannerheimille piirretty Mikki-Hiiren korvat. Lukurauhaa ei juuri ole kun kännykät soivat koko ajan.Taas nyökkään enkä kerro mitään kuopuksen piirtäjänlahjoista.

Opettaja tulee kyselemään vapaa-ajan ohjaajaa kesäksi kun on niin pitkä kesäloma. Hän on vähän ajatellut kysyä Marja-Liisa Kirvesniemeä. Hartsa kun lähti suksikauppiaaksi niin Marja-Liisalle alkoi ihan uusi elämä. Oma kuntosali, hyvän olon hoitola, ym. Nyökkään iloisesti.

Tavallinen tallaaja tulee valittamaan ettei löydy edes pätkätöitä tälläiselle pätkälle. Hän ei ota viinaakaan kuin kaksi kertaa vuodessa: eilen ja tänään ja huomenna on välipäivä .Hänelle ehdotan että voisi yrittää lisätä niitä välipäiviä.

 

Huomaan että pitäisi olla maanisdepressiivinen luonne, että pystyisi tuntemaan asiakkaiden kanssa saman päivän sisällä iloa, surua ja masennusta.

 

Viimeisenä tulee meidän kuopus odottamaan autokyytiä. Hän itkee että koululääkäri on sanonut että hänellä on toinen jalka allakan verran lyhyempi kuin toinen. Tästä lähtien hänen pitää kulkea aina almanakka jalkapohjaan liimattuna!

Tarkemmin ajateltuani olen iloinen ettei kunnanoptimistin virkaa ehkä perustetakaan pitäjäämme. Hoitakoot psykologit vain ihmisiä. Minä lähden tekemään lääkärille valituksen lapsen kiusaamisesta!