Kävin koululla kuntaliitosillassa kuulemassa mihin ollaan menossa. No, kaupunkiin tietysti. Itse kaupunginjohtaja sanoi kättäpäivää makeasti hymyille. En ole pessyt kättä vieläkään. Meidän nykyinen kunnanjohtajamme ei ole vielä tähän mennessä tullut kättelyetäisyydelle. No, hän onkin kohta entinen. Kerrottiin että liitos vaikuttaa sen että matkat pitenevät. Kengät on siis tästä lähtien tärkein ostos- Kun näkee mihin tämä kansakunta on muutenkin menossa, on paras varautua hyvillä ja kestävillä kengillä. Kuoma ja Sievi ovat taattua laatua. Niillä pääsee suolla, umpihangessa, ojan pohjalla ja Venäjällä.

Minun piti käydä ostamassa isännälle u-kenkä. Mutta niitä ei ollutkaan Kerimäen kenkäkaupassa vaan piti mennä Savonlinnan rautakauppaan. Kuulema pitkän matkan ajaminen tulee edullisemmaksi kuin lyhyen matkan ajo, joten kai siellä kannatti käväistä.

Jouduin viime viikolla hoitelemaan ystäväni Eilan äidin hautajaisia.Eila osti maata. Oli yllätys ettei tarvinnut kaupanvahvistajaa eikä lainhuutoa mutta kauppa oli silti pätevä. Eila osti siis hautausmaalta hautapaikan äidilleen. Opin mutakin kirkollista asiaa. Kantaessaan vainajan arkkua kirkosta, mieshenkilö saa pitää hatun päässään. Ei muulloin kirkollisessa tilaisuudessa. Kysyin myös miksi vanhojen sukuhautojen ympärillä on usein rauta-aita. Kirkkoherralla oli aikoinaan oikeus laiduntaa lampaitaan ja vuohiaan hautausmaalla. Vallasväki ei kuitenkaan aina halunnut elikoita sukuhaudoilleen aterioimaan.

Muistotilaisuudessa oli puheita ja lopuksi pappi kysyi että haluaako joku vielä sanoa jotain. Eräs vanhempi naishenkilö sanoi että voitaisiinko panna televisio auki kun siellä on ravikilpailut. Näkisi miten meidän hevoselle käy.

Viime viikolla oli hiihtolomat täällä.Tiedän sen koska naapurin Pete, 8 vuotta, pitää minut ajantasalla kouluasioista. Tutuksi on tullut myös hänen luokkatoverinsa A. Hyvärinen. Pete kertoo että Hyvärinen taas myöhästyi, ja että Hyvärisellä on skeittilauta jollaisen hänkin haluaisi. Hyvärinen oli myös katkaissut opettajan kävelysauvan ja joutui jälki-istuntoon. Se opettaja on ihan kahjo muutenkin. Pete voi sanoa mielipiteensä noin suoraan koska hän ei aio poliitikoksi. Nehän ne aina puntaroivat sanomisiaan.

Pete on suorastaan nero matematiikassa, olen ihan ylpeä hänestä. Hän sai stipendinkin ja pääsi edustamaan kouluaan Tampereelle.Hyvärinen on Peten kertoman mukaan matematiikassa tyhmä kuin pässi. Olin autokuskina Tampereen matkalla ja muutaman vaaratilanteen jälkeen toivoisin että Audeihinkin asennettaisiin vilkut. Eikä ollut kaikissa bemareissakaan.

Hyvärinen oli saanut maantiedon kokeissa kympin. Isä oli antanut palkinnoksi 10 euroa ja poika oli stanut koko rahalla salmiakkia ja tarjonnut niitä koko luokalle. Opettaja oli kertonut että jonkin tutkimuksen mukaan sokerit ja karkit runsaasti nautittna voivat aihettaa agressiivisuutta. Pitäisköhän kokeilla?

Kävin myös kaupunkireissulla katselemassa uutta kännykkää jossa on nettikin ym. hienoa. Epäilin DNA-liikkeessä etten osaa käyttää sitä. " Apinakkii Oppii,"sanoi myyjäpoika rohkaisevasti. Kellään tutuillani ei ole vielä sellaista kännykkää, ei edes Petellä. Mutta A. Hyvärisellä on.