Meidän isäntä ei yleensä muista edes omaa syntymäpäiväänsä, vappua, tai edes jouluaattoa. Nyt hän tokaisi: Kun varaat sitä autonhuoltoa, niin nokkaremmiä ei tarvitse vaihtaa kun se vaihdettiin tammikuussa 2009. Oma muistini ei ole noin valikoiva, mutta pätkii jo aikalailla. Mutta minusta onkin ihan ylimainostettua menneiden muisteleminen. Kannattiko elää värikäs nuoruus ja hankkia "menneisyys," kun siitä ei mitään mista? Ja se aikalaisporukka joka voisi muistaa menneisyydestä skandaalin, ei muista sitäkään vähää. Kun näin on jo kuusikymppisenä, niin mitä sitten muistellaan yhdeksänkymppisinä vanhainkodissa? Varmaan sitä villiä eläkkeellepääsyä 78-vuotiaana. Tai ehdotetaan toiselle että eiköhän mennä Kerimäen kirkkoon kun ei olla koskaan ennen käyty siellä.Kun vielä jotain muistan, hoputin isäntää syksyn huoltotöihin. Hän ilmestyi sohvan poimuista, oikaisihe komean vartensa ja kuolemaa halveksuva ilme kasvoillaan tyhjensi räystäskourut. Oih!

Kuulinko myös oluttölkin sihahtavan työn päätteeksi? Kyllä kuulin ja se oli minun tölkkini, varattu saunanjälkijäähdyttelyyn puoliksi Eilan kanssa. Ehkä keskustellaan vielä muistista ja sen pätkimisestä.

Tämä pitkä syksy helpotti syystöitä. Pihan haravoimisen voi unohtaa kun luonnon oma lehtipuhallin puhalsi koivunlehdet naapurin pihaan. Mukavan demokraattista. Kurpitsakin kiipesi naapurin autotallin katolle, joten voi tulla huoltajuusongelmia. Vapaiden vesien lumoama isäntä piti perheensä ruuassa hauella ja ahvenilla vielä marraskuussa. Minä sain silläaikaa parantaa maailmaa Eilan kanssa ja siitä tulikin aika hyvä. Veimme metsään omenoita ja leivänpaloja ja toimme vaihtarina puolukoita ja sieniä. Vaihtokauppa kannattaa!

Kesällä harrastin kulttuuria ja olin paleltua Olavinlinnassa. En muistanut edes takkia ottaa mukaan ja sain monta viikkoa kestäneen nuhan. Ensi kesän konserttiin varaan huopikkaat, huovan ja villamyssyn. Jos en muista niin nuoriso on luvannut muistuttaa. Kehuskelin tuttavillekin että oli tosi hieno esitys Olavinlinnassa. Naapurin pikkupoika totesi: Meijän äiti sano jotta sie luulet olevas jotain ku oikein konsertissa oot käyny!

Aprillipäivänä testasin isännän muistia. Hiihtelin mökille eväsretkelle. Palattuani sanoin isännälle että paikat oli siellä ihan kunnossa mutta traktorin ovi reuhotti auki, Isäntä ihan säikähti ja lähti menemään mökille. Eteisessä hän kuitenkin muisti että mökillä olevassa traktorissa ei ole ovia kun ei ole koppiakaan.

Jostain syystä hän ei koko päivänä puhunut minulle mitään. Muistamattomuuden lisäksi huumorintajun puute on vakava juttu!