On se outoa että kun aamulla katsoo peiliin, siellä näkyy Johanna Tukiaisen ja Irvikissan välimuoto. KunPesee kasvonsa, juo kahvin, kampaa hatvat hiuksensa ja taas katsoo peiliin,on siellä yhä joku muu kuin se Miss Suomi, jonka kuopus arveli minun olleen nuorena. Olen tämän jutunaiemminkin kertonut, mutta kerronpa uudelleen, koska se naurattaa meidän isäntää jostain syysä niin suuresti: Katoimme televisiosta missikilpailuja. Sylissäni istuva kuopus sanoi: Mistä ne voi titää kuka on kaikkein kaunein, kun ne ei oo vielä meijä äitiikää käyneet katsomassa!

Ikänäkö taitaa vaikuttaa nyt jo meihin kikkiin. Isäntäkin kävi yöllä jääkaapilla peittelemässä foliolla hernekeittopurkkeja. Luuli kai hirvipaistiksi koska li pannut veitsn ja sinapin purkkien viereen.Myös iän myötäharvenevat hampaat vaaivat luottolääkäri Raimon toimia yhä useammin. Hirvipaistikin saa pehmetä yön yli että siihn hammas pystyy. Enä ikämuisti? Minulta Osmo Soininvaara unohtui ihan kokonan. Meni kaksi päivää ennenkuin nimi tuli mieleen.

Esikoinen sano että toise aistin heikkeneminen terävöittää toista. Kun näkö ja kuulo on heikentynyt niin ääni toimii siitä edestä. Minulla kuulema erikoisen hyvin. Kova-ääninen huutaminen ja hölötys on rasittavaa perheen mielestä. Eilen naapuri koputti seinään kun karjuin että jos ette vie roskapusseja ulos, saatte painua huut hiiteen koko sakki. Vähän hävettää.

Entä ikäkuulo? En ehkä ymmärrä kaikkea mitä kuulen. Kuulinkohan oikein kun aapurin pini poika sanoi että lemu ja löyhkä on lokkaleita? Piti hetki miettiä. Poika antoi minulle lahjaksi pyssyn ja sanoi että tällä voit ampua kaikki losvot joka tulee sisään. Vielä ei ole tullut kuin korttikauppias ja jehovan todistaja jotka lähtivät poi ihan sovinnolla.

Muutakin ärsyttävää ikä tuo mukanaan. Lippua ostaessani kysyttin ooko sä eläkkeellä? Sä saat alennusta. Tuo "sä" vähän kolahti. Vanhemmalta ihmieltä voisi kysyä että oletteko eläkeläinen.

Muistista huolestuneena tein Mensan testin netissä. Jäi paria pistettä vaille etten päässyt klubiin. Esikoisen mielestä noin hyvä tulos ei ole mahdollinenkoska en osaa edes kirjoittaa kuin yhdellä sormella. Testissä on kysymys myös nopeudesta. Siitä ei kylläkään mainittu mitään, vastailin kysymyksiin koko päivän. Masentuneena kääriydyin torkkupeittoon ja panin soimaan iloisen iskelmäradion.Ikään nähden olo on kuitenkin hyvä. Ja eteisen naulassa on pyssy turvana rosvoja varten.