Sanomalehti on minulle todella tärkeä aamun piristys, luen sitä kuin hyvää jännityskertomusta. Tuohonkin johtokuntaan on valittu kolme yli 70-vuotiasta! Onpa kokemusta ja tietoa! On sentään valittu myös kaksi kuusikymppistä, kokemattomampaa. Ja tuosta hallituksesta on pudonnut kokonaista yksi henkilö pois, vaihtuvuudenko vuoksi? Minäkin olen pudonnut yhdestä johtokunnasta varajäseneksi. Vähän kyllä kirpaisi mutta nyt huomaan että oppositiossa pääsee toteuttamaan luontaista häijyyttään arvostelemalla ja vaatimalla mahdottomia. Neuvoa antavia ohjeita tulee takuulla täältä, siitäs saatte!

-Harkitsen vetäytymistä johtokunnasta, ilmoittaa joku ihan etusivulla. Vauhtia! On muistaakseni harkinnut jo kymmenen vuotta ja aina vaalien alla sen viisaasti ilmoittaa.

Viihdesivuilla lukee että jollekin vaaleissa pudonneelle karaoken laulamisesta on tullut hyvä ajankulu. Kun ei oikeaa työtä ole koskaan viitsinyt tehdä, ei voi odottaa että lapion varsi kiinnostaisi nytkään.

Luonnon saastumisesta ja jätteiden käsittelystä on monessa lehdessä.Ison Vehkajärven rantaan voisin rakentaa lomakylän: -Tulkaa katsomaan Suomen sinileväisintä järveä! Kahdenkympin pääsymaksuun kuuluu kahvit ja pulla. Ryhmille alennuksia. Veikkaan että väkeä saapuisi ulkomaita myöten. Japanilaisia ainakin kiinnostaisi, kun lähimetsistä voi löytyä tuoksuvalmuskaa joka on tosi arvokas sieni.Turistimäärä moninkertaistuisi, ketä nyt enää kiinnostaisi puhtaat vedet, onhan noita jo nähty.

Entä urheilujutut! Ne selitykset saavat minut iloiselle mielelle pitkäksi aikaa.:

-Aurinko häikäisi.

.Stadionin tuuli on arvaamaton:

-Voitelu epäonnistui pojilta. Sukset lipsui.

-Toisten pelaajien asenteessa oli vikaa, pitäs pelata eikä leikkiä.

-No, toisessa erässä oli vähän yritystä.

 

Kirkollisissa uutisissa on pitkät rimpsut tapahtumia lieneekö vain paljon kävijiä? Ainakin talkootyöhön kelpaisi, lukee siellä. Ja sinkkujen saunailta kyllä kiinnostaa. Esikoinen sanoo että pitäisi ehkä tehdä isompi kirkko, jospa hengellinen elämä vilkastuisi. Tytär muistelee kaiholla riparin pappia, jolla oli kukkahuivi trendikkäästi päässä, korvakoru ja Ferrarin paita. Sellaista hän istuisi kuulemassa joka pyhä. Ulkonäkö on nuorisolle niin tärkeä.

 

Entä lehtikuvien anti sitten! Tuollakin miehellä oli ennen maantien värinen tukka, mutta nyt on niin musta ja kihara että! Kyllä noilla kutreilla kelpaa tervehdyspuheita pitää kunnassa vieraileville turistiryhmille! Tuo taas on lihonut, ähä kutti! Mahtaa harmittaa, kun katsoo kaksoisleukaansa etusivulla. Miten olisi rasvaimu? Ja tuo on saanut yli kymmenkiloisen kalan. Ajatella! On siinä pedossa jo myrkkyjä, ja iso pala voita on pantava pannulle, että sen syödyksi saa. Se siitä kalan terveellisyydestä.

Ja tuo rouva, onpa sillä hieno puku ja meikit viimeisen päälle! Hänen miehensä kertoi minulle kerran, että hän on viettänyt suurimman osan elämästään naisten vaateliikkeiden sovituskoppien viereisillä penkeillä, tai jos missä liikkeissä on kahvila, hän on juonut odotellessaan kahvia niin paljon että nyt on vatsahaava.

Ja tuo tyttö on päässyt ylioppilaaksi. Hienoa! Minutkin oli kutsuttu neljiin lakkiaisiin. Ihan peräkkäin nopeasti kävin jokaisessa shamppanjamaljoilla, Neljännessä paikassa sanoin että teilläpä on kaunis sisustus, mutta sanominen ei onnistunutkaan. Koettakaapa itse neljän shamppanjan jälkeen sanoa ”sisustus”.

Keskisivulla on hieno vanha auto. Mies kertoo että hän kävi tällä Zephyrillä Italiassa jo vuonna -65. Ei hän kyllä leveile, hän on vaatimaton tyyppi. Mitä nyt kertoo olleensa Ravennassa yötä jne. Ravenna? Lido? Luen ihan Hoo Moilasena. Joku on käyny katsomassa nuo paikat jo -60-luvulla ja minä vasta Kauniissa ja Rohkeissa kuulin niistä eka kertaa! Tullivirkailijat olivat kysyneet että onko antaa sukkahousuja tai lanttia kun on erikoinen raha. Silloin kyllä kelpasi. Euroaikana ei ole mitään väliä, aina tuttu raha. Aina vaan yhtä pitsaa ja burgeria ja coca-colaa!

 

Puutarhasivulla löytyy mukavia kukan nimiä: Helminukkajäkkärä jaTarhasarjalilja. Kukahan ne on keksinyt? Jollakin on vielä parempi mielikuvitus kuin minulla.

Joku eläkeläinen kertoo keskisivulla harrastuksistaan ja sanoo että hyvää hänelle kuuluu mutta hän asuu nykyisin Kerimäellä. Eikä ole edes muuta lääkitystä kuin yksi beetasalpaaja päivässä.

Jään miettimään tuota eläkeläisen lausetta ja keitän väliaikakahvit. Ei voi tietää mitä hauskaa on tulossa kun lehden lukeminen on vasta puolivälissä!