Menin terveyskeskukseen valittamaan kipeää polveani,Ulkomaalainen lääkäri tutki ja taivutteli ja totesi: Guluma on,paha guluma on. Silti pitäisi liikkua. Mutta kun ei ole enää koiraakaan, puolustelin. Ottaa uusi, hän sanoi. No ei ottaa. Syödä vihannes, hän sanoi läksiäisiksi. Se on hyvä ajatus. Mutta kaupan tyhjässä laarissa luki: Meilla on kurkussa toimitusvaikeuksia. Ai? Ehkä nenänne ja korvanne toimittavat hyvin mutta mitä se vaikuttaa vihannesten saatavuuteen?

Pidän pyöräilystä ja joskus yritän lekkeilläkin. Luin lehdestä että joku mies talutti hihnassa kilpikonnaa. Ai että ihastuin ajatuksesta! Kulku olisi tosi rauhallista ja kiireetöntä.Ehtisi ihastella kukat ja puut ja pilvetkin,

Eilan kanssa teimme listan mitä kaikkea liikuntaa voisimme harrastaa.. Oman mukavuusalueeni ulkopuolelle jää ainakin saunomisen lomassa hangessa kieriskely rivitaloalueen pihassa. Eila lupasi ostaa pullon kuohuvaa ensimäisen miinuskilon kunniaksi. Kunhan ei vaan kävisi niinkuin kulttuuriministerille joka väsähti ihan sammuksiin asti vaikka oli ollut vain aivan viatonta juhlintaa kaverien kanssa

.

Posti toi terveysvihkosen jonka mukaan viiniä voi juoda annoksen päivässä. En halua juomaa joka on jaloilla poljettu rypäleistä mehuksi, Uskon että kotimaisilla marjamehuilla onparempi vaikutus.

Postilaatikkoon tuli myös Tampereen asuntomessujen mainos jossa luki että seitsemän kymmenestä asuntorakentajasta päätyy hirteen!

Postin toiminta vähän oudoksuttaa. Edellinen asukas muutti tästä pois monta vuotta sitten, mutta Itella ei ole sitä vielä huomannut. Postia kannetaan tänne yhä. Ehkä edelliset asukkaat ovatkin ilmoittaneet asuvansa täällä. Sitä olen epäillyt kun joskus vesihana on ollut auki tai uuni unohtunut päälle. Kerran oli ulko-ovikin raollaan. Espajassa asuva tuttu kertoi että heillä on vielä parempi palvelu: heille kannetaan muidenkin suomalaisten postia.

Aamun lehden osalta palvelu toimii hyvin, lehti tulee tänne jo ennen kuutta aamulla. Luin että oli valittu ehdokkaita muutamiin paikkoihin.Luin heidän lausuntojaan: Minua pyydettiin, mnut kutsuttiin,minulle tarjottiin paikkaa, monet halusivat että ottaisin jne. Ei vaan tiedetä kuka on pyytänyt, kutsunut,tarjonnut. Ehkä ei kukaan. Eikö enää tarvitse hakea, pyytää, tarjoutua? Jos lie pyydettykin niin yli kahdeksankymppisillä ei ole ymmärrystä kieltäytyä. He ovat ihan otettuja ja pyytäjät naureksivat että menipä taas huru-ukko lankaan. Eihän se osaa edes nettiä käyttää saati tekstiviestejä joilla kokoustiedot lähetetään. Kun äänestyksessä neuvoo että paina kakkosta, hän painaa. Sanoo vielä että kiitos neuvosta. Tämän kertoi yksi vastuullinen virkamies. Puolustan kuitenkin eläkeläisjärjestöjä, niiden jäsenetkin ovat ikäihmisiä ja siellä kuuluukin olla vanhaa viisautta.

Johtuukohan nämä kielteiset mielipiteeni kipeästä polvesta? Mutta” miulkii on oikeus ommii tunteisii” ( Putouksen Antsku )