Maailmanloppua ei sitten tullutkaan vaikka oli ennustettu. Joulu kuitenkin tuli ja meni.Katselin kaupassa asiakkaiden ostoksia. Kärryjen lasti näytti siltä kuin maailmanloppu olisi tulossa noin viikon perästä. Tai siltä kuin varauduttaisiin pitkään piiritystilaan. Joidenkin otsaa kyllä kirkasti iloinen jouluilme. Joku taas etsi huolestuneen näköisenä hirvensarvisuolaa kakkua varten. Jolu tuijotti otsa kurtussa ostoslistaa, vaikka oli tolkuttomien heräteostosten päivä, aatonaatto.

Minäkin ostin pikkupojille sheriffin tähden ja äitinsä kertoi että "nähdessään tähden he ilahtuivat suuresti." Paketoin myös kahvia lahjaksi, kun jouluna pitää olla mieli hellä. Tässäkin on jotain älytöntä: kuljetan kahvipaketin kotiin kaupasta, jonne on edestakaisin 50 kilometriä.Sitten lahjansaaja kuljettaa sitä 250 kilometriä kotiinsa kahden junanvaihdon kautta. Logistiikkaa kerrakseen.

Väkeä oli kauppa täynnä, ei tarvinnut yksin jonottaa kinkkua. Eräs rouva ehti kertoa viisaasta lapsenlapsestaan, 10kk.Hän näytti lapselle nallen naamaa ja neuvoi: "silmä. Huomenna hän teki samoin ja lapsi tökkäsi paksulla sormellaan nallen silmää. Ajatella, miten älykäs! Miniä ei ollut ymmärtänyt neuvoa lapselle edes noin pientä asiaa! Kyllä mummot on korvaamattomia!

Etsin tungoksessa zeoliinitonta pyykinpesuainetta. Pesukoneeni kylki on täynnä tekstiä josta en ymmärrä juurikaan muuta kuin K-40, 60,90. Niitä ohjelmia yleensä käytän.Mitä tarkoittanee se K? Esikoinen sanoo että K-20 tarkoittaa että siinä saa pestä vain pitsibikinit ja satiinilakanat ja pesuaineen pitää vaahdota niin ettei alaikäiset näe luukun läpi!

Nyt vuodenvaihteen jälkeen minua uutena savonlinnalaisena askarruttaa kaikki turhat hallintokulut, kokoukset ja komiteat. Turhia kuluja tulee paljon. Mielestäni useimmat komiteat voisi korvata yhden miehen, tässä tapauksessa naisen, aivoriihellä.Se olisi nopeampaa ja taloudellisempaa. Muutaman komitean voisi surutta lopettaa, kellehän tulisi ikävä? Tunnetusti asioita ajetaan parhaiten kiltämällä ne kokonaan tai suurelta osin. Etenisikö raittius paremmin jos se kiellettäisiin? Tulisiko nuorisosta raivoraitista?

Joulukinkun syönnin jälkeen ihmettelin suuresti naapurin rouvaa joka syö kinkkua joka päivä. Hän on karppaaja ja nautiskelee iltapalaksi pählinöitä, valkoviiniä ja rasvaisia juustoja. Taidankin ruveta iltakarppaajaksi, ainakin onsuuri houkutus. Lähdimme eilen rouvan kanssa tutustumaan uuteen paikalliseen pubiin. Kotiin tulimme...melkein suoraan neljän maissa. Turvallisuuden vuoksi onkin ovill hyvä vähän kierrellä. Nyt naapurin mies murjottaa. Ehdotin hänelle terapiaa, vertaistukea, ym. Ei käynyt, hän haluaa jurottaa yksin. Niin Tosi Mies!

Yksi positiivinen asia minun kannaltani on ettei se maailmanloppu vielä tullutkaan. Kirjoittelen edelleen!