Kieltäydyn enää menemästä mihinkään kotikutsuihin, eli Tupperware-, swipe-, kynttilä-, kosmetiikka-,alusasu-, ym. vastaavaan tilaisuuteen.Viimeksi olin illassa jossa esiteltiin eroottista tuotevalikoimaa. ”Tuotteet on koottu ajatellen sekä miehiä että naisia. Ne toimitetaan huomiota herättämättä illan emännän luo, maksu käteisellä, ei palautusoikeutta,” luki esitteessä. Stringit neonvaloilla eivät kiinnostaneet, joten kuulin, etten ole nykyaikainen nainen.

Helminauha-Hannu oli ainoa mies illassa ja hän tilasi heti huomiota herättämättä muutaman tavaran, joka taatusti herättää huomiota. Hän sai tilaajalahjaksi hierontakintaan selluliitteja varten. Kun rullaluistelu-kausi loppui, Hannu lihoi entiselleen ja harmittelee sitä kovasti, mutta hyvä kai se on välillä palautuakin ennen uutta yritystä.

 

Hannu on innostunut perhostutkija. Hän kävi yökaudet Torronsuollakin haavin kanssa juoksemassa kuin Mika Myllylä, tulee hänessäkin joskus tuollainen miehinen mies esille.

Hän kertoi, että perhoslajeja ovat muunmuassa Pieni pystyperä, Gammayökkö, Karviaismarjamittari ja Horsmakiitäjä. Viimeksi mainittu kiehtoo kesälapsi Jeremiasta erityisesti, koska hän kehittelee sen nimistä peltotraktoria.

 

Hannu voitti illan arpajaisissa kynsienhoitovälineet ja ne sattuivatkin oikealle henkilölle. Kynsien alla ei ole enää milliäkään isänmaata, vaikka hän biologian opettajana joutuu tutkimaan eläimiä ja kasveja. Nyt hänellä on setti aina mukanaan, siitä hän on yhtä tarkka kuin helminauhastaan.

 

Toinen kiinnostuksen kohde hänellä on muinaistiede. Eräs professori oli löytänyt hänen omakotitontiltaan arvokkaita kampakeraamisen kauden ruukunpaloja. Nyt Hannu on ruvennut haalarihommiin vapaa-aikoinaan. Hän kääntää innoissaan tonttia ylösalaisin. Hän palkkasi jopa avukseen pojan työvoimatoimiston kautta: neljä tuntia päivässä, johon kuuluu puolen tunnin ruokatunti. Poika toi ison kassin eväitä, ettei tule heikotuksesta työtapaturmaa ja hänestä on sitten myöhemminkin iloa. Onhan sekin Hannun mielestä pieni plussa, että saa olla professorin kanssa yhteistyössä.

Minäkin vein joskus uunista tuhkia hänen tontilleen, mutta sitten sieltä löytyi rautanauloja.”Tämä ei saa toistua,” sanoi Hannu tiukasti. Kerran mullan seasta löytyi ohut kultaketju jolloin hän poisti tuhkanvientikiellon. Muinaistaruston mukaan tuhkasta voi nousta Feeniks-lintu kultaketju kaulassa. Hannu kysyi Pohjanmaan tädiltään, tietääkö tämä mitään Kreikan muinaistarustosta.

-Juu, kyl mää tiedän, sanoi täti. -Niit on semmosiaki ku ateistii.

Tädin mieskin saapui Pohjanmaalta katsomaan Hannun kaivauksia. Hän on oikein hyvin menestynyt sorkanleikkaaja. Isolla Volvolla ajaen kiertää talosta taloon, eikä raski lopettaa kun tienaa niin hyvin. Hän ihmetteli että kuinkahan teidän tilan käy, kun olette jo tuon ikäisiä ja vähän epämääräisiä, eikös teillä ole vävykin ulkomaalainen? Hänellä on niin hyvin menestynyt poika, että sillä on kuusi asuntoakin Helsingissä. Polkupyörällä se silti vaan ajaa, säästyy rahaa siinäkin.

 

Hannussa on parasta se, että hän osallistuu kaikenlaisiin asioihin. Hän soittaa television ohjelmapäivystykseenkin ainakin kerran viikossa.Viime viikolla kuulin kun hän karjui puhelimeen: ”Hävyttömyyksiä kuulee liikaa muutenkin, teidän ohjelmanne on heikoin lenkki, hyvästi!”

Enpä osannut arvata mihin Hannu käyttää alussa mainittua selluliittikinnasta! Hän on löytänyt Platanthera bifolian, eli valkolehdokin Louhen kalkkitehtaalta. Kasvi on melko yleinen, mutta kasvupaikka kalkin seassa on harvinainen. Selluliittikinnas on todella tarpeen rapsutellessa kalkkia kasveista ja seinämistä, samoin ehkä myös ne muutkin huomiota herättämättä tilatut kotikutsutuotteet: 100 kpl voimatabletteja, pullo erikoisöljyä, verkkotoppi ja mustat kumisäärystimet!