Ei minusta taida aikuista naista koskaan tullakaan, vaikka vuosikymmen taas vaihtui meillä kaikilla neljävitosilla.Mieluisin lahjanikin oli aikuisten värityskirja. Olen sen avulla voinut kieltäytyä monista menoista kun selitän etten voi tulla kun väritys on kesken.Ehkä ajattelevat että tuon ikäinen on jo vähän lapsenmielinen.

Merkkipäivän johdosta pidin glögibaaria kotonani avoinna monta viikkoa hyvällä menestyksellä. On jopa pyydetty avaamaan sivupiste Savonrannalle, mutta kun ei ehdi ennen joulua. Ehtisiköhän Pike, kun asuukin siellä?

Aikuiselle naiselle tuli kutsu lääkärintarkastukseen. Tarkastelinkin tohtoria: Sivukuva hyvä, paino Ok, pituus Ok, charmikas. Kun hän sitten tarkasteli minua, toteamukset olivat ihan päinvastaisia.Ohjeita tuli ja kuten ennen sanottiin: risuja. Teki mieli sanoa kuten naapurin pappa kun ei saanut ajolupaa: Menenpä viisaammalle lääkärille!

Mitä aikuinen nainen muuta tekee kuin värittää kuvia, ratkoo ristikoita, höpöttelee ystävättärien kanssa? Minä luen ja kirjoitan blogia. Järkytyin kun kirjastovirkailija kertoi että vain 30% ihmisistä käyttää kirjaston palveluja. Kirjastokorttiakaan ei ole kaikilla. Minulle se on tärkein kortti lompakossani. Mitä ne 70% tekevät?Miten on yleissivistyksen laita?Tietysti, onhan netti ja äänikirjat. Minä vaan haluan pidellä käsissäni oikeaa paperikirjaa.Miten innostaisin ystäviäni, jotka eivät lue? Paa välit poikki, sanoo esikoinen. Huispausta vaan, sanoo kuopus, jolla on Harry Potter-kausi. Mutta ei, ystäväni ovat niin mukavia ja osaavat monta asiaa joista minulla ei ole edes minkäänlaista tietoa.

Ikäiseni osallistuvat moniin kerhoihin ja seuroihin, mikä onkin hyvää lääkettä vireyden ylläpitoon.Samoja iloja iloitaan ja suruja surraan yhdessä. Esimerkiksi iloitsemme siitä että rollaattori-Kaisa pääsee kuntoutukseen kahdeksi viikoksi.Tai että Jaakko on saanut kodin palvelutalosta.Mökki syjäkylällä olikin kylmä ja hatara. Joku kertoi että karhu söi mustikat suolta ja toiselle oli Thaipojat hymyillet kuin aurinko ja näyttäneet saavia joka oli täynnä roskia, joku puolukka seassa. Harmiteltiin yhdessä kun Ainon Aalto-maljakko oli särkynyt ihan sirpaleiksi, kissa mokoma!

Me ikäihmiset omaamme monenlaista tietoa: Nuori isäntä sairastui vakavasti: Nuori emäntä vei viljantähkiä vanhalleisännälle vanhainkotiin nähtäväksi ja kysyi neuvoa joko ne ovat puintikuntoisia. Pappa osasi neuvoa. Hiljakin vei keväällä taskusaan kukan siemenet kirkkoon siunattaviksi ja nyt hänellä on kylän komein auringonkukkapelto!

 

Tuleekohan sitä iän myötä avarakatseisemmaksi vai ahdasmielisemmäksi? Ikäneitotätini on niin siveä ettei hän voi edes sanoa ' makuuhuone.' Hän sanoo 'sänkykamari!'

Aiheeseen palatakseni: Netissä kerrottiin että syntymäpäivät ovat hyväksi terveydelle. Tutkimusten mukaan ne, joilla on enemmän syntymäpäiviä, elävät pitempään!