Ukki on kohta 90-vuotias, mutta tänäänkin hän muisteli kahvipöydässä että -ai,ai, kun ol se Tirkkosen tyttö, se se vasta ol! Hän maiskauttaa huuliaan ja hymyilee muistoilleen.

Mikä tytön etunimi oli, kysymme. -En mie sitä muista.-No.missä hän asui? -En muista sitäkään-

Näyttää siltä ettei iällä ole mitään tekemista näissä asioissa. Ekaluokkalainen tytär tuli koulusta naarmu silmäkulmassa. Hän kertoi: Antti sanoi että hän ei tykkää minusta kun minulla on niin pitkät silmäripset. Me otettiin sakset ja leikattiin ne pois.

 

En siis yhtään ihmettele Eilaa joka on 60-vuotias ja hakee miestä netin kautta ulkomailta.Toihan serkkupoikakin Thaimaasta vaimon jonka nimi on Nam.

Tiedän että on olemassa onnea rajojen yli, esimerkkina vaikka Armi Kuusela. Maltalainen Carloskin löysi vaimon Juvalta. Hän on kotiutunut jo hyvin ja auttelee heinätöissä. Hän on ottanut Ladasta katon pois ja pannut siihen pystyyn heinäseipäita. Näin ei tarvitse traktoria joka paikkaan kun voi jakaa ja kerätä heinäseipäät autoon.

Mikä on miehille sallittua, on myös naisille, rohkaisen Eilaa. Viro on lähellä, jospa sieltä- ?.Eila ei halua mennä sinne, kaikkien suomalaisporojen kanssa hän ei mene sinne halpahintaiseen Viru-hotelliin, eikä Mustanmäen torille ei vaikka vietäisi kantosiipialuksella tai helikopterilla tai laivalla.

 

Entä rajanaapurit? Sieltä moni mies on tuonut vaimon itselleen, miksi ei siis toisinkin päin? Ruotsin laivalla hän kyllä tapasikin kaksi tiedemiehen näköistä miestä, mutta ne lauloivat koko ajan juomalauluja ja halailivat toisiaan joten hänestä rupesi tuntumaan ettei hän oikein löydä itseään siinä seurassa.

 

Valamossa näin komeita munkkeja ja noviiseja jotka lauloivat taivaallisesti. Ehkä heitä ei saisi Suomeen mutta netistä löytyy miehiä jotka hakevat suomalaisia maalta kotoisin olevia peräkamarin tyttöjä.Jos löytävät mitä etsivät, on heidän muutettava rakkauden sokaisemina vieraaseen maahan. Siperialainen Sergei ei puhu sanaakaan suomea ja Pitkäjärveläinen Fiiu lausuu jonkun sanan italiaa ( molto bene). Jos hyvin sattuu, he ehkä kohtaavat jossain rautatieasemalla. Vaikkeivät puhu sanaakaan samaa kieltä, ymmärtämättä toisiaan, he aikovat mennä naimisiin. Somaa, eikä ollenkaan niin tavatonta.

 

Eila ei edes kuuntele, koska löysi nettisivun jossa sanotaan että hänen oikea nimensä onkin Ninni Nautinto. Suljen sivun ja ehdotan tutustumista egyptiläiseen mieskuvaan. Lehdessä lukee: ”Egyptiläinen tuomioistuin hylkäsi eronneen naisen vaatimuksen elatusavusta koska tämä oli lakannut huolehtimasta ulkonäöstään” Oikeuden mukaan naisen ylipaino oli pakottanut miehen jättämään hänet, kertoi päivälehti Al-Aknbar. Egyptiläiselle Nasserille Eila sanoo haistattavansa pitkät peet. Miehen kaljamaha ja parransänki pakottivat ainakin hänet eroamaan entisestä miehestään, joten sillä ei ollut varaa arvostella vaimonsa ulkonäköä.

 

Katsomme välillä ikkunasta kuinka alakerran nuorta tyttöä hakee poika Porchella. -Meijän Pirkon poikaystävät ne ei ookkaa joitakuita, sanoo tytön äiti ylpeänä.

 

Nyt on Eilalle sattunut ihmeellinen asia: aamukahdeksalta oli lähikaupan lihamestari suudellut häntä tiskin yli kädelle! Meidän isäntä oli nähnyt miehen tulevan neljältä lähipubista, mutta niin vaan oli skarppina töissä ja oli sanonut Eilaa salarakkaakseen! Eila on otettu, hän ostaa nyt lihaa joka päivä.

Ja ukki rohkaisee:-Kyllä seuraa pitää olla! Voi että se ol se yks Tirkkosen tyttö, se se vasta ol! Viipurista se ol mut ei nyt tule nimi mieleen-