PATSASHANKKEITA

 

Milloinkas olet aikonut kuolla, kysyi pieni Jeremias. Mä ehkä teen sulle patsaan, hän jatkoi taputellen lumi-ukkoa. Näköispatsas? Se kuulostaa mukavalta. Vaan kun olen syönyt itseni tälläiseksi pehmeäksi ja ihanaksi ja nyt lääkäri sanoo että pitäisikin laihtua. En halua laihaa patsasta itsestäni. Sehän voi kaatuakin ihan helposti. Ehkä parempi juttu olisi elämäkerta, palkkaisi vaan hyvän kirjoittajan. Mutta nekin usein kertoo kaiken, kaikkea inhoittavaakin. Ajatus ei olekaan hyvä. On parempi ettei kukaan tiedä toisesta liikaa. Ystäväni Eilakin pukeutuu aina verkkareihin ja villapaitaan, ettei kukaan tietäisi että hän on opettaja.

 

Tuleva ohitustie askarruttaa minua, ehkäpä monia muitakin itsenäisesti ajattelevia naisia. Kun tie nyt kuitenkin tehdään, sen reunuksia voisi somistaa vaikka patsailla. Onhan kiva katsella muutakin kuin kauniita maisemia, niihin kyllästyy.

Suojelusenkelille pitäisi tehdä patsas, muistutukseksi että on toivo olemassa. Siinä voisi olla teksti Eilaa ja kaltaisiaan varten: Jos et itse usko, niin älä vie toisilta uskoa. Enkelipatsaan vieressä voisi olla pelkkä iso kivi, jota voivat käydä kumartamassa ne jotka eivät usko.

Miina Äkkijyrkälle ja lehmille laittaisin monta patsasta sillan molemmin puolin. Se olisi oikeaa suomalaisuutta, lehmien ja maidon arvostus.

Kun aina matkitaan ruotsalaisia, niin Svea-mammallekin muutama patsas. Tasa-arvon vuoksi. Tarja Halonen voisi seistä sillankorvassa ja alempana Berlusconi, että voisin heittää sitä kivillä ohikulkiessani. Että kehtaakin moittia suomalaista ruokaa! Jaakko Kolmoselle iso patsas!

Ukki haluaa patsaan oravalle. Ne tekevät siitä vielä maratoonarin avohakkuiden takia. Ja leikkasihan orava Bechamin jalankin, toteaa kuopus. Iso ruutupatsas myös ukin lempipelille, shakille. Urheiluseurassa ollessaan hän ehdotti että otetaan se olympialajiksi. Ei oteta, se on järkimiesten peli, hänelle vastattiin.

Kuopus haluaa patsaan Istuvalle Härälle, joka oli urhein intiaani. Entä Mannerheim, kysyn. Kuka? Ei mitään havaintoo, sanoo kuopus.

 

Isäntä ehdottaa patsasta Afrikkalaiselle miehelle. ( Miehelle, se on jo sinänsä epäilyttävää!) Afrikassa käydessään hän näki kuinka naiset tekivät kaikki työt ja miehet istuivat akaasiapuiden alla varjossa poltellen ja torkkuen. Illalla vaimo vielä pesi miehen jalat ja tarjoili ruuan.

Ja sitä sitten sanotaan kehitysmaaksi, huokaa isäntä kateellisena.

Kehoitan häntä tämän patsaskeskustelun lopuksi ottamaan yhteyttä afrikkalaiseen Adisa Moringiin joka lähettelee minulle sähköpostia. Hän on ”hyvin rehellinen ja hyvännäköinen nuori nainen. Miehensä insinööri Adisa Daniel oli tunnettu poliitikko ja surmasi palkattiin assonsis, nyt voi hänen lempeä sielu levätä täydellisyydessä peace, kiitos ja siunattu.” Hän etsii luotettavaa kumppania joka voi auttaa Jumalan armosta, se grandet. Kartoitettu osa rahoista sinulle, on yksi edunvalvoja company.”

Menköön vaan sinne patsashankkeineen.

.

Epäilin tutulle lääkärille liikenteen melun haittaavan patsaitten ihailua, tinnitusta on jo ennestään. Ei se sinua tule haittaamaan, kuuroksi sitä tulee kuitenkin vanhana, hän sanoi ja lupasi järjestää kuulolaitteen ja unilääkereseptin.

Laitetaan vielä yksi patsas suomalaiselle itsenäiselle naiselle.Viisaalle, hyvälle ja rakastavalle naissuvulle, joka ei kuole koskaan.