Viime kesästä jokainen muistaa helteen ja sateettomuuden.Ehkä myös upean superkuun.Isäntä murehti sateiden vähyyttä, viljapelto kasvoi harvana ja huonona.Hän epäili että syynä voi olla myös vanhatpiiat jotka juhannusyönä ovat lahmanneet koko pellon.

Esikoinen lähti opiskelemaan. Ei edes siivonnut huonettaan mutta antoi pikkuötököille läksiäisiksi raikastavaa Raidia.Sain rikkalapiollisen muurahaisia ym.saalista-onkohan tämä eläinsuojelurikos joista minua syytetään silloin tällöin?Esikoinen sanoi että loppukuusta hänellä on yhden nakin päiviä mutta tilipäivänä hän syö koko paketin.

.Kesän aikana olin monenmonen rantakalan keitossa mukana. Soppatykin vieressä oli lämpö aikamoinen kun päivien lämpötila ylitti muutenkin 30 astetta.Viisikin kiloa voita pantiin muikkujen sekaan eikä kukaan moittinutkaan makua. Ystäväni Arkko sanoo ettei hän ikinä luovu voista ja kermasta vaikka lääkäri on kieltänyt molemmat.Kuopus sanoi että älä sinäkään mainitse asiasta, sille tulee paha mieli. Totta, ei pidä tuottaa toiselle pahaa mieltä.Rantakala-illoissa oli innokkaita laulumiehiä ja kivahan se oli kesäillassa kuunnella kun leivoset ilmassa leikkiä lyö.Monellakin innostus oli suurempi kuin taito mutta kyllä he kuitenkin samaa säkeistöä lauloivat.Pääasia lie että kaikki viihtyivät.

Entä kesän ruoka juoma meno muu?Kävin Lapin kylpylässä ja siellä oli poronkäristystä ja lapin juustoa, nam. Ystävätär lähetti kortin:”Sie ossoot kyllä kokata, mut tuskin sentään rokata, elä ensinkää ala dokata, voi Aslakki tanssiin pokata, ja sillo suattasit mokata! On paras vuan pistellä humppoo, siin on tarpeeksi kuntojumppoo!”Kiitos,Heli, noudatin ohjeita.

Kotiin palattuani nuoriso kertoi ettei iska ollut noussut koko aikana sohvalta ylös.Heidän oli pitänyt hakea sille pitsaa ruuaksi ja videoita katsottavaksi.Kukaan ei ollut komentanut viemään roskista ulos eikä muutenkaan huuutanut heille.Olisin voinut olla toisenkin viikon heidän mielestään.

Nyt isäntä on perustanut yksityisterassin.Kolme kovaa testaa oluita jos sattuisi vaikka Kuningaskuluttaja-ohjelma tarvitsemaan tietoa.Viihtyisä paikka, sanovat kaverit, kylän ensimäinen villiviiniterassi. Juomalista on kirjoitettu pylvästä vasten olevalle liitutaululle joka on lainattu kuopukselta.Liitutaulu on miehille tuttu juttu, kaksi heisä on opettajia.Jos käsi vapisee tauluun kirjoitettaessa, voi tekstin aina pyyhkiäpois.Istun terassilla minäkin, kun verottajalta tulee kirje.Hän kyselee lisätietoja veronalaisista tuloistani. Miehet terassilla sanovat että ai sitä oltiinkin Italissa Veronassa eikä missään Lapin kylpylässä kuten heille uskoteltiin.

Eila sanoi ettei terassille sovi koristeeksi kipsinen puutarhatonttu, (Miksei?)Hän sanoo aina kärsineensä siitä ettei minulla ole hyvää makua.Ikkunaverhonikaan eivät sovi sisustuksen väreihin.Huoneessa jossa paljon oleskellaan, pitäisi olla rauhallinen tunnelma.Kuopus on samaa mieltä.Hän haluaisi iskan pölyisen hirventaljan paikalle seinälle Robinin kuvan. Ja säkkituolin lattialle.

Nämäkö asiat nyt tuli päällimmäisenä mieleen tästä kesästä! Ei mitään iloisempaa? Jotain sentään: pyöräillessäni kirkolle, nousi paikallinen pulimies horjuen puistonpenkiltä, kumarsi, nosti villamyssyään ja kuulutti kovalla äänellä: Tietä kauneudelle!