Tein keittiössä makkarasoppaa, kun kuopus sanoi olohuoneesta, että Brookella on jo supistuksia. Hyvänen aika! Piti ihan jättää sopan keitto, ja siirtyä olohuoneen puolelle. Muistan kun naapurin Alma tuli kerran ovelle kertomaan tyttärensä synnytyksestä. Meidän isäntä sanoi noin kymmenen minuutin kuuntelun jälkeen, että hänkin tuntee jo lieviä supistuksia!

Nykyisin minulla on ihan oma televisio. Nautin suuresti siitä että olen kaukosäätimen valtias, kukaan ei vaadi vaihtamaan kanavaa. Digilaitteellani voin katsoa jopa kahta kanavaa yhtä aikaa. Siltikin kiireeksi pistää, ohjelmaa tulee niin paljon, että hyvä kun kerkiää asioilla käväistä.

 

Tästäköhän syystä rupesi ärsyttämään, kun pankkitiskillä seuraava asiakas odotti jo vuoroaan läheltä niskaan hengittäen. Jossain pankeissa on lattiassa teksti ‘odota tässä,’ mutta se on tarkoitettu vain lukutaitoisille, tai niille jotka niska nöyrästi kumarruksissa pankkitiskiä lähestyvät.

 

Jotkut asiakkaat ehkä pitävät lähituntumasta toisen asiantoimittajan kanssa. Joko valvoakseen tiukasti omaa asiointivuoroaan, tai nähdäkseen olan yli lähimmäisen tilisaldon, nostaman rahasumman, tai lainan suuruuden. Sen itsekukin varmaan mielellään pitäisi itsensä ja pankkineidin välisenä salaisuutena. Itse yritän vuoroa odotellessani lueskella, tai ainakin jupinilmeisenä olen lueskelevinani pörssiuutisia.

Viimeksi oli kuopuskin mukana pankissa, ja hän kertoi suureen ääneen tutulle pankkineidille että meidän isi osti markkinoilta ison tamman! Tämä herätti vilkasta keskustelua pankissa asioivissa tutuissa isäntämiehissä, kunnes sain kerrotuksi että kuopuksella ei ole kaikki kirjaimet vielä oikein hallussa. Hän ei osaa sanoa K-kirjainta. Siis isi osti kamman!

 

Moitin lehdessä äskettäin tätä uutta terveydenhoitopiiriä. Siihen liittyen minulle soitti ‘rouva naapurilähiöstä,’ ja ‘arvokas virkamies kotikadulta,’ todella vihaisina. Kuuntelin nöyränä ja nielaisin mieleentulleet lauseet ”se koira älähtää,” ja ”seli seli.” He nimittäin kertoivat olevansa korkeasti koulutettuja älykkäitä ihmisiä. Jasso! Enhän minä pelkän kansakoulun käyneenä voikaan ymmärtää, mitä oikea tohtori ja akateemisesti sivistetty rouva ajattelevat.

 

Minä en ainakaan voi syyttää koulutusta mahdollisesta älystäni, tai älyttömyydestäni. Jostain syystä kuitenkin nauratti, kun penkkari-ajelulla ylioppilaita täynnä olevan kuorma-auton kyljessä luki: Opetajat, katsokaa mitä olette saneet aikaan!

 

Jätän tästä alkaen osallistumisen viisaammille ja palaan tv:ni ääreen. Lastenohjelmat sopivat oikein hyvin minun älytasolleni. Pikku kakkosessa laulavat juuri Tonttu Torvelo ja pikku tontut laulua, joka sopii vaikkapa terveydenhoitopiirin johtajalle: ”Aa, aa Heikki, Heikki se langoilla leikki, ai, ai Heikkiä, ei saa lankoja sotkea!”