Meistä tulee kuin tuleekin kaupunkilaisia vuoden alussa. Jos haluaa lähteä kaupungille niin ovesta ulos vaan. Ei juuri peloita vilkas yöelämä josta paljon puhutaan. Tietäkin on kuljettava taivasmerkillä kun ei ole katuvalojakaan. Kerimäki i sitten enää olekaan sitoutumaton, suurkaupunkien ristiriitojen ulkopuolella pysyttelevä alue. Yritän tähyillä tulevaisuuteen mutta en ole edes varma missä suunnasa se on. Liitoksen kunniaksi juon jouluglögiä johon minulla on tekijänoikeus. Olen myös juoman raaka-ainevastaava. Ja koska takinkääntö käy minulta yhtä nopeasti kuin Paavo Väyryseltä,niin nostan maljan meille Savonlinnalaisille, hyvä paikka.

Radiossa sanoivat että kelloja pitää siirtää. Siirsin makuuhuoneen kellon olohuoneeseen ja päinvastoin. Rannekellon siirsin oikeaan käteen. Mikron kello oli vaikein. Siirsin koko mikron poikettain. Kyllä siinä se tunti meni ja tuntihan niitä piti siirtää. Lähdin sitten lenkille keskustaan, koska tuntui että tietokone rumisee, ilmastointi kumisee ja pää alati humisee. Ehkä asun matalaenergisessä talossa kun on energiat usein matalalla. Aktiivitalo kyllä kuulostaisikin hiukan pahaenteiseltä. Terveyskeskuksen ovella tuli vastaan mies jolla oli side korvan päällä. Hän kertoi tulevansa ensiavusta,Vaimo oli purrut! Hymyili kuitenkin että oli mukava yö!

Tilasin kesällä 12 kuutiota multaa kesämökin pihaan. Kyselin sukulaisilta koska se teidän kesäloma oikein olikaan? Kaikki sanoivat että sitten joskus itsenäisyyspäivän jälkeen. Tosi negatiivista. Sekin on negatiivistä kun minua ei arvosteta. Eila on arvostettu ihminen pitäjässämme. Kirkkoherra, kunnanjohtaja ja rehtori tervehtivät häntä aina vastaantullessaan. Pankinjohtaja nostaa kohteliaasti hattuaan. Kun minä kuljen kadulla kulahtaneessa toppanutussani, Kukaan heistä ei juurikaan huomaa minua. Ajattelen että jos olisin älykkö, harkitsevainen ja cool, ehkä sanottaisiin ihan käsipäivää. Vaan kun olen joka asiaan reagoiva ja innostuva tyyppi jota on helppo naruttaa sinne tänne--. Ja niin piiri pieni pyörii edelleen.

Eilakin saa usein minussa aikaan negatiivisia tunteita, hän kun on hidas hämäläinen. Aloitekyvyttömyys on harkintaa, laiskuus suunnittelua, vetkuttelu malttia ja aikaansaamattomuus kärsivällisyyttä. Itsepetosta ei tunneta. Nyt hän oli pettynyt kun en tuonyt shamppanjaa hänen syntymäpäivilleen. Asian voi toki korjata. Onhan puoli vuosisataa ystävyyttä juhlimisen arvoinen asia useammankin päivän. Se on ainakin positiivista. Mieheltään hän sai lahjaksi viikonlopun hiljaisuuden retriittiin. Aika kallis mykkäkoulu, totesi mies. Kotona osaa mököttää muka ihan ilmaiseksi.

Päivälehtikin on täynnä masentavia uutisia.Siellä luki että linnan juhlat joudutaan ehkä perumaan linnan remontin vuoksi. On se kauhea uutinen Suomen kansalle! Mitä tehdään itsenäisyyspäivän iltana 2013, jos ei televisiossa ole lähetystä linnan juhlista? Luulen että seiskapäivä ja Sub lähtevät vastaiskuun ja varaavat jäähalleja televisioitavia linnanjuhla varten. Ehdotankin että kansanedustajat, ministerit, piispat ja diplomaatit korvattaisiin 400:lla julkkiksella. Loput valittaisiin nettiäänestyksellä. Juontajina juhlissa toimisivat parivajlakko Länsman-Tukiainen. Näin itsenäisyyspåivän ilta olisi pelastettu.

Kaiken tämän kielteisen jälkeen aion lähteä nukkumaan. Mietiskely ennen unta on hyväksi, mitään äkkinäistä ei kannatakaan tehdä. Yhtäkkinen nukahtaminen voi olla vaarallista, siinä voi mennä taju kankaalle, neuvoi esikoinenkin!